zoeken naar
lettergrootte aanpassen



Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare ruimtes zoals winkels, musea en theaters. Deze verplichting geldt niet als u vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunt dragen. Politie en boa’s kunnen u vragen aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor u geldt. U kunt in dat geval deze verklaring ontheffing mondkapjesplicht printen en invullen. Het is niet de bedoeling dat uw huisarts hiervoor een verklaring schrijft in tegenstelling wat de overheid hierover zegt.
We krijgen regelmatig de vraag voor een keuring. Hoewel iedere arts een keuring mag doen zal de eigen huisarts dit nooit doen. Reden is, dat de keuring door een onafhankelijk arts moet gebeuren en de huisarts is nooit onafhankelijk. Dus ook al zegt de gemeente of CBR dat u bij uw huisarts kunt aankloppen zal die u verwijzen naar een onafhankelijke arts.
Testbeleid per 1 juni Heb je klachten? Maak een afspraak voor een coronatest (0800 – 1202) Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kun je je laten testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Je hoeft niet te betalen voor de test.Na de test word je zo snel mogelijk gebeld over het resultaat van de test.
Urineverlies komt veel voor. Urineverlies wil zeggen dat u uw plas niet goed kunt ophouden. Een kwart tot de helft van de vrouwen heeft een vorm van urineverlies. Bij mannen komt het minder voor. Vaak wordt gedacht dat dit erbij hoort of is er schaamte om het bespreekbaar te maken. Voor dit ongemak is echter vaak een goede behandeling mogelijk. Daar willen we dan ook meer aandacht en tijd voor vrijmaken. U kunt zoals gewoonlijk via de assistente een afspraak bij uw eigen huisarts maken. U kunt meer lezen over vrouwen met urineverlies op: thuisarts.nl of hier
MijnGezondheid.net is uw persoonlijke zorgdossier op internet en biedt u de mogelijkheid gezondheidszaken makkelijk en snel te regelen. Het staat voor de mogelijkheid om via internet onderdelen van uw dossier in te zien. Dit is uiteraard volledig beveiligd en alleen door uzelf te raadplegen met behulp van uw DigiD. En u kunt het op ieder moment van de dag en elke dag van de week doen.Verder kunt u afspraken maken voor het spreekuur, herhaalmedicatie aanvragen en een vraag over uw gezondheid stellen. Ook zijn hier uw laboratorium uitslagen in te zien.Als u meer wilt weten ga dan naar Mijngezondheid.netWilt u zien hoe het werkt bekijk dan dit filmpje U kunt zich hier eenvoudig aanmelden als u er gebruik van wilt maken.
Nu ik ruim dertig jaar full time en met veel plezier uw huisarts ben, wil ik twee dagen per week minder gaan werken. Om dat te realiseren heb ik dokter Suzanne Witteveen-Pronk bereid gevonden om een deel van mijn werk te komen overnemen. Vanaf 1 januari 2020 sta ik onveranderd op maandag, dinsdag en woensdag voor u klaar en kunt u haar op donderdag en vrijdag aantreffen. Zij stelt zich hier aan u voor.
Er is 7 november een das blijven hangen (inmiddels bij de eigenaar terug)
Een vraag die vooral buiten kantooruren nogal eens tot problemen leidt: moet ik nu wel bellen of niet. Kan het kwaad? Wanneer moet ik bellen? Wat kan ik er zelf aan doen? Om het wat gemakkelijker te maken zijn er een aantal sites op internet die hierbij helpen. De meest bekende is: www.thuisarts.nl En sinds kort is er een nieuwe bijgekomen: www.moetiknaardedokter.nl Door middel van een beslisboom wordt u wegwijs gemaakt welke keuze u kunt maken. De laatste site is ook als app op een smartphone te installeren, zowel op een iPhone als een Android toestel. En deze sites zijn natuurlijk ook binnen kantooruren goed te gebruiken….
De praktijk is in 2019 weer getoetst op kwaliteit (accreditering) en daarbij zijn meningen van patiënten verplicht. Hoewel we de toetsing zelf goed hebben doorlopen zijn er nog niet genoeg vragenlijsten geretourneerd. Ik wil u vragen de lijst over uw huisarts in te vullen via de onderstaande link. Het kost u een paar minuten en u helpt ons om de praktijk te verbeteren. Hier staat de link voor uw mening over uw huisarts Als u de enquête(s) wilt invullen ben ik u erg dankbaar. De lijsten worden anoniem verwerkt door een extern bureau, de NPA, die ook de accreditering verzorgd. Ik heb hier vorig jaar al over geschreven en u kunt dat hier nog eens terug lezen.
Sinds kort maak ik gebruik van een nieuw format voor het versturen van berichten. U vindt deze terug bij contact, inschrijving en recepten. Het heeft een aantal voordelen: 1. het oogt wat plezieriger 2. de mogelijkheid bestaat nu om er een bestand aan toe te voegen (bij contact- Email consult)
Door een stroomstoring heeft het centrum van Ommen enkele uren zonder stroom gezeten. Het gevolg was, dat onze telefooncentrale het niet deed en onze praktijk een tijdje telefonisch onbereikbaar was. Gelukkig is het probleem inmiddels verholpen. Tekening De rode bollen geven de huishoudens en bedrijven in Ommen weer die vanochtend bijna twee uur zonder stroom zaten.© Enexis 535 huishoudens bijna twee uur zonder stroom in Ommen Precies 535 winkels en huishoudens in het centrum van Ommen hebben vanochtend bijna twee uur zonder stroom gezeten. De storing was te wijten aan het kapot trekken van een kabel bij graafwerkzaamheden in de Varsenerpoort. Om precies 09.03 viel er de stroom uit. Monteurs slaagden er 10.45 uur in om 534 aansluitingen weer van stroom te voorzien. Alleen supermarkt Jumbo zat daarna nog even zonder stroom omdat de monteurs van Enexis een verdeelstation niet konden bereiken. Dat was geblokkeerd door een steiger. Een half uur later had ook de supermarkt weer stroom. Hoe dit kon gebeuren, moet volgens de woordvoerder nog worden uitgezocht. ,,De kabels staan op een tekening, maar misschien lagen ze net even op een andere plek of was men er niet van op de hoogte”, aldus de woordvoerder.
Er is vandaag, 14 mei, een landelijke storing van het telefonie netwerk. Onze praktijk is (gelukkig) wel te bellen, maar wij kunnen niet uitbellen. We kunnen ook geen bandje laten horen als we er niet zijn. Hopelijk is het probleem snel opgelost.
“Mijn dokter is een goede dokter, hij heeft me niet zieker gemaakt.” Dat is reden voor enige bescheidenheid.
Mogelijk hebt u er al eens mee te maken gehad, maar soms is een medicijn niet leverbaar. De voornaamste oorzaak ligt in de manier waarop verzekeraars contracten afsluiten met de groothandel. Daar kunnen uw apotheek en huisarts niets aan doen. Via deze link kunt nazoeken welke medicijnen het zijn en welk alternatief er dan is.
Omdat KPN gaat stoppen met de ISDN lijnen hebben we een andere telefooncentrale gekregen. Met de komst van deze nieuwe telefooncentrale is het aparte nummer voor recepten en spoed komen te vervallen. Recepten en spoed zijn zoals dat nu ook het geval is, via de praktijklijn (451465) met het keuze menu te bereiken. Mocht u deze twee aparte nummers in uw telefoon voorgeprogrammeerd hebben dan raad ik u aan deze aan te passen. De reden voor deze verandering is dat u nu nog maar één nummer hoeft te onthouden: (0529) 451465 en daarmee kunt u voor dringende spoed, recepten en vragen een keuze maken. Er is een nieuwe keuze toegevoegd, keuze 4, voor intercollegiaal overleg. Dit is uitsluitend voor collega’s en eerstelijn hulpverleners.
De Polikliniek Ommen, gevestigd in Woonzorgcentrum Oldenhaghen in Ommen, ondergaat van 6 tot en met 15 september een kleine verbouwing. In verband hiermee is de polikliniek tijdelijk gesloten. De afspraken van de patiënten zijn verzet. Het laten maken van röntgenfoto’s is niet mogelijk. Uitsluitend patiënten die komen voor bloedprikken kunnen in deze periode terecht in de Polikliniek Ommen. In de hal van Oldenhaghen is voor hen een tijdelijke prikdienst ingericht.
De electriciteitsmaatschappij Enexis geeft aan, dat er vrijdag 14 juli tijdelijk geen stroom is tussen 09.00 en 16.00 uur. Dat betekent dat de telefooncentrale niet werkt, dat de PC het niet doet en er geen licht is. Het houdt in dat u die dag beter geen afspraak kunt maken en dat de recepten niet naar de apotheek gestuurd kunnen worden. We zijn die dag dus telefonisch niet of slecht bereikbaar. Dit geeft de kwetsbaarheid van de ICT en afhankelijk van elektriciteit nog eens weer.
Dinsdag 21 februari is de praktijk weer bezocht voor de jaarlijkse her-accreditatie. Ook dit jaar zijn we hier goed doorheen gerold: alles was op orde en we voldoen weer aan de gestelde eisen. Dit geeft ons uiteraard een goed gevoel: we zijn en blijven op de goede weg. Natuurlijk staan we open voor op- en aanmerkingen. Niets is perfect en als u verbeteringen kunt aangeven, dan horen we dat graag. Ik heb eerder al eens geschreven wat accrediteren inhoudt. Dat kunt u hier nog eens lezen.
Het landelijk schakelpunt (LSP) heeft tot doel het beschikbaar maken van medische gegevens tussen hulpverleners. In de praktijk betekent dit, dat als u op de huisartsenpost komt, men daar ter plekke kan zien welke belangrijke medische voorgeschiedenis u heeft. Dit inzien kan alleen door de huisarts die u behandelt. Van deze inzage wordt bij mij een rapport gemaakt, zodat ik altijd (achteraf) kan zien dat er een raadpleging heeft plaatsgevonden. Dat inzien kan alleen maar, als u hebt aangegeven daar geen bezwaar tegen te maken. In principe kunnen er bij niemand gegevens uitgewisseld worden omdat de toestemming standaard geblokkeerd is. Inmiddels hebben vele mensen al toestemming gegeven. Mocht u dat nog niet gedaan hebben maar dat wel willen, dan kunt u dat via internet hier doen of u kunt dit formulier uitprinten en bij onze praktijk afgeven.Via deze link kunt u zich, als u zich bedenkt, ook weer afmelden. Voor het beschikbaar stellen van medicatie gegevens, moet u ook de apotheek een machtiging geven voor uitwisseling.
Na vele jaren inzet voor alle Ommer huisartsen gaat Marleen verhuizen naar het westen van ons land en daarmee stopt ze in Ommen. Lees hier verder.
Er is op dit moment nogal wat discussie over de nieuwe wetgeving, waarbij de zorgverzekeraars in de medische dossiers mogen kijken. Hoewel de wet nog door de Eerste Kamer moet worden goedgekeurd is al veel in de pers te lezen over dit onderwerp. De reden voor deze wet is om de zorgverzekeraar te kunnen laten controleren op fraude. De keerzijde is, of het medisch geheim hiermee niet in het geding komt. De medische beroepsorganisatie KNMG, die de belangen van alle medici behartigt heeft een standpunt uitgebracht die via deze link is na te lezen. Bron: KNMG
Als u op vakantie bent en u hebt onverhoopt een huisarts nodig dan kunt u bij mij terecht. Tussen 8.00 en 8.30 uur mag u zo komen binnenlopen, anders het liefst na een telefonische afspraak op 0529-451465 keuze 2. De praktijk kunt u hier vinden. Als u zich kunt legitimeren dan gaat de verrekening rechtstreeks via uw zorgverzekeraar, anders moet u contant afrekenen. Dan krijgt u een nota mee, die u zelf bij uw zorgverzekeraar kunt declareren. Ik heb geen pin automaat.
Wegens wegwerkzaamheden aan de Voormars is de praktijk op donderdag 23 en vrijdag 24 juni minder goed en met de auto zelfs niet bereikbaar. Dit komt omdat er een nieuwe deklaag (asfalt) aangebracht gaat worden.
De laatste jaren bestaat er een mogelijkheid om u te verwijzen via een (beschermde) digitale weg. Dit heet het zorgdomein. Bijna alle ziekenhuizen in Nederland en vele zorginstellingen zijn hier inmiddels op aangesloten. Ik maak hier dan ook steeds meer gebruik van. Het is snel, veilig en bespaart veel papier. Wat zorgdomein is kunt u vinden door op de link te drukken. Om een afspraak te plannen kunt u een formulier meekrijgen waarin de afspraak en het eventueel wijzigen van die afspraak beschreven staat. Daarvoor in de plaats is het ook mogelijk om een bevestiging via de email te ontvangen met deze informatie. Daarvoor moet ik dan wel uw mailadres hebben om het te kunnen opgeven. Als u dit gemakkelijker vindt kunt u dit aangeven als u verwezen wilt/moet worden. Daarvoor moeten we dan wel uw mailadres weten. Als wij uw mailadres in uw dossier opslaan wordt dit verder uitsluitend gebruikt voor dit verwijssysteem. Er vinden geen mailings plaats voor oproepen, uitnodigingen of wat er verder maar mogelijk is. Dit om uw privacy te waarborgen. Mocht dit in de toekomst ooit anders worden, dan wordt u vooraf eerst geïnformeerd of u dit wilt. Als u zich inlogt op deze site […]
Hardnekkige huiduitslag of een kind met koorts? Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak neemt men dan het zekere voor het onzekere en belt of gaat toch. Met de app Moet ik naar de dokter? kunnen mensen zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen. De app geeft aan wat men zelf kan doen om de klachten te verlichten en in welke gevallen men alsnog de dokter moet bellen. Men krijgt een deskundig en eerlijk advies en is zo verzekerd van de beste zorg, op het juiste moment door de juiste zorgverlener. De app is winnaar van de Health App Award en is goedgekeurd door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Bron: Moet Ik Naar De Dokter | Het hulpmiddel met antwoord op de vraag of u naar de dokter moet
Verhuizing poliklinieken Ommen Op woensdag 2 maart sluit de polikliniek in Ommen aan de Van Reeuwijkstraat 50 haar deuren. Op maandag 14 maart opent ze aan de Hessel Mulertstraat 22. De polikliniek is gelegen in het nieuwe Oldenhaghen. Let op: Let op: de prikpost sluit haar deuren aan de Van Reeuwijkstraat (carinovagebouw) op vrijdagmiddag 4 maart en opent op maandag 7 maart om 8.00 uur aan de Hessel Mulertstraat (Oldenhaghen). Van 2 tot en met 11 maart is er geen röntgen- en ECG onderzoek in Ommen. Patiënten zijn van harte welkom in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Poli afspraken vinden vanaf 14 maart plaats op de nieuwe locatie. Er is bewegwijzering aanwezig die patiënten naar de juiste plek zal leiden. De volgende vakgroepen hebben zitting op de nieuwe locatie: Cardiologie, Chirurgie, Gynaecologie, Interne geneeskunde, Longgeneeskunde, MDL, Neurologie, Orthopedie, Oogheelkunde, Revalidatie, Kindergeneeskunde en Reumatologie. Aan de achterzijde van het gebouw komt een nieuwe parkeerplaats, deze is momenteel nog niet klaar. Het verzoek om in de tussentijd naar eigen inzicht te parkeren in de wijk. Bron: bericht Saxenburg
In een wilsverklaring legt u medische wensen rondom uw behandeling of levenseinde vast. In een wilsverklaring legt u wensen vast voor uw medische behandeling of levenseinde. Bijvoorbeeld over reanimeren. Een wilsverklaring is voor situaties waarin u niet meer over dit soort beslissingen kunt praten met de arts. U kunt zelf een wilsverklaring opstellen of u kunt een standaardwilsverklaring gebruiken. Bespreek uw wilsverklaring altijd met uw (huis)arts. Het is ook belangrijk om uw naaste familie op de hoogte te stellen van uw wensen. Op tijd praten over wensen Het is van belang dat u op tijd het gesprek met uw naasten aangaat over uw levenseinde en uw eventuele wensen. En uw wensen vast te leggen in een wilsverklaring. Door op tijd over uw vragen, verwachtingen en wensen te praten, kunt u voorkomen dat het laatste stuk van uw leven anders verloopt dan u gewild had. Wensen vastleggen in wilsverklaring In een wilsverklaring kunt u verschillende wensen vastleggen, bijvoorbeeld: Behandelverbod Bij een behandelverbod legt u vast onder welke omstandigheden u weigert medische behandelingen te ondergaan. Bijvoorbeeld als u in coma ligt. Of als u door een ziekte niet meer aanspreekbaar bent. Bij een behandelverbod krijgt u ook geen voedsel en vocht toegediend. […]
De praktijk wordt ieder jaar getoetst of die voldoet aan kwaliteitseisen. Dat heet accrediteren. Daar heb ik al eerder wat over geschreven en dat kunt u hier nalezen. Bij het accrediteren hoort een vragenlijst die u kunt invullen voor het beoordelen van het functioneren van de huisarts en de praktijk. Graag wil ik u uitnodigen om een vragenlijst in te vullen over mijn werk als huisarts. De feedback die ik op deze manier van u krijg, kan ik gebruiken voor mijn eigen ontwikkeling. U kunt de vragenlijst invullen door in de praktijk een groen formulier in te vullen. Daarnaast kunt u een vragenlijst invullen over het functioneren van onze huisartsenpraktijk. Daar hebben we het blauwe formulier voor. Als u deze enquête digitaal wilt invullen, dan kan dat ook. Voor de vragenlijst huisarts is de link: inmiddels vervallen Voor de vragenlijst praktijk is de link: inmiddels vervallen De vragenlijst is anoniem. Bij voorbaat dank voor uw medewerking. Hartelijk dank voor uw medewerking!
Ook dit jaar is er weer een leerling van het Deltion College die bij ons stage loopt. Tot 22 januari 2016 is dat Rosanne Binnenmars.
Het leek me interessant te horen wat u van de vernieuwde site vindt, maar de respons is dusdanig laag dat ik er mee stop. Degenen die wel gereageerd hebben waren allen positief. Ik wil hen bedanken voor de moeite die ze hebben genomen om te reageren. Als iemand toch nog wil reageren, dan kan dat alsnog hier.
Nadat de praktijk twee en een halve dag telefonisch niet bereikbaar was is vrijdagavond pas laat een oplossing gevonden. Sindsdien is de praktijk weer telefonisch bereikbaar. En daarmee is ook de fax weer beschikbaar, want die deed het natuurlijk ook niet. Er bleek een kabelbreuk opgetreden te zijn en niet op de bouwplaats tegenover ons, wat je zou vermoeden. Nadat die breuk hersteld was deed zowel de telefoon als de fax in de praktijk het weer. Omdat er helemaal geen telefonie was kon er ook geen bandje opstaan met uitleg van onze onbereikbaarheid. Heel vervelend omdat u de indruk kreeg, dat we steeds in gesprek waren. Indien mogelijk zal steeds hier op de site informatie worden gegeven als er bijzonderheden zijn. Houdt deze site daarom in de gaten. Ook voor afwezigheid en andere mededelingen.
Voor welke zorg geldt eigen risico niet? Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering, maar niet voor: Verzekerden jonger dan 18 jaar Kosten van de huisarts Kosten voor verloskundige zorg en kraamzorg Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering Tandartskosten voor verzekerden jonger dan 18 jaar Hulpmiddelen in bruikleen van thuiszorg Nacontrole levende orgaandonor (nier- of levertransplantatie) Ketenzorg. Dit is zorg waarbij verschillende zorgaanbieders samenwerken (bijvoorbeeld bij diabetes behandelingen) Wijkverpleging (in 2015) Bij een aantal zorgverzekeraars betaal je voor bijvoorbeeld voorkeursgeneesmiddelen geen eigen risico. Bekijk de uitzonderingen van het eigen risico per zorgverzekeraar. Bron: Eigen risico zorgverzekering 2015: uitleg + tips – Independer Eenzelfde informatie kunt u vinden bij de zorgkiezer
De huisartsen rond Hardenberg en de specialisten van het Röpke Zweers ziekenhuis te Hardenberg hebben tijdens een gezamenlijke nascholing een kennismaking in de praktijk afgesproken. Daarbij kijkt een specialist bij een huisarts mee tijdens het spreekuur en omgekeerd een huisarts bij de specialist. De opzet is meer begrip voor elkaars situatie te krijgen. Op donderdag 22 okt. komt dhr Fahrenhorst een ochtend met mij meelopen en -kijken terwijl ik maandagmorgen 14 september bij hem in de spreekkamer zit. Dan is er dus geen spreekuur.
De afgelopen vakantie ben ik druk geweest om mijn praktijk-site aan te passen aan een nieuwe lay-out. Na tien jaar in PHP (dit is een “taal” waarin de site geschreven is) gewerkt te hebben ben ik overgestapt op een ander thema. Dit heeft niet alleen tot gevolg, dat het er allemaal anders uit is komen te zien, maar vooral is het onderhouden en bijwerken voor mij een stuk eenvoudiger geworden. Als ik in PHP iets wilde aanpassen dan moest ik steeds hulp vragen, nu gaat het veel eenvoudiger door een intuïtieve ondersteuning. Als extra voordeel is de site nu ook beter te bekijken met een tablet of mobiele telefoon. De lay-out past zich vanzelf aan. En tien jaar is lang genoeg voor een verandering. Ik ben benieuwd naar uw reacties (zowel positief als negatief)!
M | D | W | D | V | Z | Z |
---|---|---|---|---|---|---|
« dec | ||||||
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |