Door een stroomstoring heeft het centrum van Ommen enkele uren zonder stroom gezeten. Het gevolg was, dat onze telefooncentrale het niet deed en onze praktijk een tijdje telefonisch onbereikbaar was. Gelukkig is het probleem inmiddels verholpen.

De rode bollen geven de huishoudens en bedrijven in Ommen weer die vanochtend bijna twee uur zonder stroom zaten. Tekening
De rode bollen geven de huishoudens en bedrijven in Ommen weer die vanochtend bijna twee uur zonder stroom zaten.© Enexis
535 huishoudens bijna twee uur zonder stroom in Ommen

Precies 535 winkels en huishoudens in het centrum van Ommen hebben vanochtend bijna twee uur zonder stroom gezeten. De storing was te wijten aan het kapot trekken van een kabel bij graafwerkzaamheden in de Varsenerpoort.

Om precies 09.03 viel er de stroom uit. Monteurs slaagden er 10.45 uur in om 534 aansluitingen weer van stroom te voorzien. Alleen supermarkt Jumbo zat daarna nog even zonder stroom omdat de monteurs van Enexis een verdeelstation niet konden bereiken. Dat was geblokkeerd door een steiger. Een half uur later had ook de supermarkt weer stroom.

Hoe dit kon gebeuren, moet volgens de woordvoerder nog worden uitgezocht. ,,De kabels staan op een tekening, maar misschien lagen ze net even op een andere plek of was men er niet van op de hoogte”, aldus de woordvoerder.