[ 16 juni 2015]

Opmaak site.
Zoals u misschien is opgevallen lijkt de site er anders uit te zien. Dat komt doordat ik gekozen heb voor een ander lettertype. De bedoeling is dat de leesbaarheid hierdoor verbetert. Mocht u hierover op- of aanmerkingen hebben, dan verneem ik dat graag.

[ 11 juni 2015]

Uitwisseling.
Dit voorjaar hebben de huisartsen en specialisten rondom het ziekenhuis in Hardenberg een gezamenlijke nascholing gehad. Dit heeft er toe geleid om eens in elkaars keuken te komen kijken met als doel meer begrip voor elkaars situatie te kweken. In mijn geval heeft dit tot gevolg dat de internist Dr. Blankenburgh op vrijdag 26 juni bij mijn spreekuur aanwezig is. Mocht u het vervelend vinden dat hij er bij zit, dan kunt u dit aan de assistente aangeven bij het maken van een afspraak. Omgekeerd ga ik ook bij hem langs, maar daar merkt u niets van.

[ 4 maart 2015]

Praktijk certificering .
Dit is een vervolg op wat ik al schreef op 19 oktober 2011: de praktijk is opnieuw met succes gecertificeerd. Daarbij is het verplicht om eens per drie jaar een enquète te houden om informatie te ontvangen over u hoe u denkt over uw huisarts, de praktijk en andere zaken.
Deze enquète wordt door een onafhankelijk bureau, de NPA, verzorgd. Daarbij worden er allerlei zaken beoordeeld met de bedoeling om verbeteringen in praktijkvoering aan te brengen. U mag daarbij helpen met het invullen van een vragenlijst over de praktijk en één over uw huisarts. Deze vragenlijsten krijgt u van de assistente met de vraag om die ter plekke in te willen vullen in de wachtkamer. Als u deze moeite wilt nemen, dan draagt u een steentje bij aan het verbeteren van uw huisartspraktijk. De enquète is anoniem en duurt slechts enkele minuten.

[ 23 januari 2015]

Cosmetische behandelingen niet vergoed.
Cosmetische behandelingen worden niet vergoed. In de ziekenhuizen is dit al jaren de praktijk. Ook bij ons huisartsen horen cosmetische ingrepen onder de niet-vergoede zorg, maar er werd soepel mee omgegaan. Dit kan nu niet meer. U zult dus bij verzoeken om cosmetische ingrepen zonder medische noodzaak de kosten zelf moeten betalen. Over het algemeen zullen die kosten lager zijn dan in het ziekenhuis. Vraag van te voren naar de prijs om niet achteraf geconfronteerd te worden met een nota waar u niet op gerekend had.

[ 21 januari 2015]

Bereikbaarheid tijdelijk minder.
De praktijk was gister tijdelijk minder goed bereikbaar. Dat kwam doordat wij beoordeeld werden in het kader van accreditering. Excuus voor het ongemak. De beoordeling is goed verlopen, dus we hebben vertrouwen dat we opnieuw geaccrediteerd blijven.